Čišćenje stubišta

Čišće stubište u zgradi u kojoj živite pomoćiće da se osjećate bolje.

Da li ste zadovoljni čistoćom i higjenom vašeg stubišta i zajedničkih prostorija, u zgradi gdje stanujete?

Mnogi od vas ni ne primjete detalje, koji mogu lako pokazati da li se vaše stubište čisti i održava kako treba. Mi to primjetimo! Evo nekoliko primjera i savjeta na šta da obratite pažnju i poboljšate higijenu vašeg stubišta, a isto tako kroz primjere lako utvrdite na detaljima koji su prikazani da li je vaše stubište zaista čisto i da li se održava odgovarajućim alatom i sredstvima za čišćenje.

 • Rukohvati gilenderi, donja zona ograda u stubištima
 • Površina iznad sandučića
 • Staklene površine na višim djelovima zgrade
 • Ormarići, strujni, vodo i grijanje
 • Fuge na keramičkim pločicama
 • Šalteri za zvona i svjetla na svim etažama
 • Otirači ispred svih vrata i ispod njih
 • Sam miris u stibištu treba biti prijatan ako se upotrebljavaju odgovarajuća hemiska sredstva

Za naš tim održavanje vašeg prostora, stubišta je rutina i to obavljamo potpuno profesionalno i jednako ozbiljno pristupamo svakom novom izazovu.

Stubište u zgradi u kojoj živimo je naša zajednička imovina. A kada je dio prostora koji koristimo duže vrijeme neuredan, to sigurno mora uticati na naše živote. Zato nam ne smije biti svejedno da li je ono prljavo ili čisto i ko održava čistoću našeg stubišta.

Mi vam nudimo i više od čišćenja stubišta. Osim održavanja higijene vašeg ulaza, nudimo i održavanje užeg ili šireg prostora oko zgrade, te uređivanje zelenih površina. Pri tome, mi primjetimo nečistoće koje mnogi stanari ne primjete. Higijenu stubišta održavamo savremenim ručnim alatom, kao i mašinski kada je to potrebno. U svom radu koristimo ekološki prihvatljiva sredstva za čišćenje obogaćena prijatnim mirisima. Čišćenje stubišta obavljamo po iskazanim željama stanara, u zavisno od njegove veličine, frekvencije.

Čišćenje stubišta podrazumijeva:

 • Pajanje paučine
 • Metenje podnih površina i ispod otirača ispred ulaznih vrata u stanove
 • Pranje staklenih površina, staklenih stijena i stolarije
 • Održavanje higijene liftova uključujući korišćenje modernih zaštitnih sredstava za inoks
 • Brisanje gelendera
 • Čišćenje prekidača
 • Čišćenje poštanskih sandučića i ormarića za instalacije, uklanjanje prašine sa njih
 • Pranje podne keramike i brisanje cokla

Uz to, na početku naše saradnje sa stanarima u stubištu, postavljamo kantu za otpatke i otirač za cipele na ulazu u stubište, kako bi higijena stubišta ostala što duže na visokom nivou.

U ponudi imamo tri paketa za čišćenje stubišta:

Paket “BASIC” - OSNOVNO REDOVNO ČIŠĆENJE:

Čišćenje i održavanje stubišta na ovaj način smatra se osnovnim I neophodnim čišćenjem koje mi realizujemo na sljedeći način: jednom sedmično vrši se pranje donjih zona ulaza u zgradu sa unutrašnje I spoljašnje strane; generalno se obavlja čišćenje ulaznih vrata I stepeništa do trećeg sprata; vrši se uklanjanje prašine sa sandučića i ormarića u donjim zonama stubišta; vrši se brisanje šaltera na samom ulazu. Ako zgrada posjeduje lift, prilikom svakog našeg dolaska obavlja se generalno čišćenje lifta. Vrši se kontrola čistoće podnih obloga po etažama, dok se metenje vrši parcijalno, ručno se skuplja krupniji odpad i pristupa se pranju podne obloge samo na mjestima gdje se vidljivo uočavaju veće nečistoće (npr. zbog prosipanja kafe, soka, sladoleda, unošenja blata itd.) kako se ne bi dalje raznosilo po stubištu.

Jedanput mjesečno se vrši generalno čišćenje stubišta u cjelosti što podrazumijeva najčešće izlazak na teren 2 naša radnika sa svim alatom i mašinama koji su neophodni da bi se stubište detaljno očistilo i na taj način spremilo za naredni mjesec u kojem će do sljedećeg generalnog čišćenja naš radnik obavljati samo osnovno čišćenje koje smo objasnili na samom početku.

Ovaj paket je preporučljiv za stanare zgrade koji nemaju puno domaćinstva. Osim toga, uzima se u obzir cirkulacija stanara kroz stubište, likacija objekta, jer to direktno utiče na čistoću stubišta.

Paket “STANDARD” - STANDARDNO REDOVNO ČIŠĆENJE
1 Jedanput sedmično:

Ovaj paket uključuje: metenje I otklanjanje paučine u cijelom stubištu; generalno cjelokupno mokro pranje svih podnih površina ručno mopom, čišćenje ograda s rukohvatima, ormarića za hidrante, ormarića sa instalacijama za grijanje i vodu na svim etažama, šaltera (po potrebi I rasporedu održavanja), pranje nama dostupnih prozora na stubišnim dijelovima spolja I iznutra (jedanput u tri mjeseca, a po potrebi I češće); čišćenje ulaznog hola, lifta, kao i kanala lifta; čišćenje podnih otirača Ispred svih stanova; čišćenje podzemnog dijela stubišta do ulaza u podzemnu garažu-podrum. Čišćenje se vrši upotrebom sredstava za čišćenje ekološki prihvatljivih I obogaćenih prijatnim mirisima.

2 Dvaput sedmično:

Čišćenje dva puta sedmično opis načina čišćenja stubišta:

 • Ovaj paket podrazumijeva mokro pranje, tj. generalno čišćenje npr. počekom sedmice
 • Polumokro pranje/suvo čišćenje u drugoj polovini sedmice

Mokro pranje uključuje: metenje i otklanjanje paučine u cijelom stubištu; generalno cjelokupno mokro pranje svih podnih površina ručno mopom, čišćenje ograda s rukohvatima, ormarića za hidrante, ormarića sa instalacijama za grijanje i vodu na svim etažama, šaltera (po potrebi I rasporedu održavanja), pranje nama dostupnih prozora na stubišnim dijelovima spolja I iznutra (jedanput u tri mjeseca, a po potrebi I češće); čišćenje ulaznog hola, lifta, kao i kanala lifta; čišćenje podnih otirača Ispred svih stanova; čišćenje podzemnog dijela stubišta do ulaza u podzemnu garažu. Čišćenje se vrši upotrebom sredstava za čišćenje ekološki prihvatljivih I obogaćenih prijatnim mirisima.

Polumokro/suvo čišćenje krajem sedmice, podrazumijeva: metenje svih etaža, pajanje paučine i poliranje rukohvata i stakala. Podovi po etažama se i ovaj put peru vodom po određenim dijelovima koji to zahtijevaju zbog nečistoće. Napominjemo da se pranje vodom ulaznog hola i platoa, kao i ispred samog ulaza u stubište vrši oba puta u sedmici, s tim da je razlika jedino u tome što se po etažama u drugoj polovini sedmice parcijalno čisti vodom gdje je to potrebno, a metenje se vrši po svim površinama prilikom svakog našeg dolaska u stubište.

paket “EXCLUSIVE” - KONPLET REDOVNO ČIŠĆENJE:

Čišćenje dva puta sedmično opis načina čišćenja stubišta isti kao I u paketu “STANDARD”

NEKI OD MOGUĆIH PRIPADAJUĆIH BENEFITA UKOLIKO IZABERETE NEKE OD OVIH PAKEA SU:
 • Površina oko zgrade redovno GRATIS: jednom u 7 dana grubo metenje oko objekta parcijalno na mjestima gdje ima potrebe za tim, kupljenje smeća oko objekta; jedanput mjesečno generalno metenje oko objekta mašinom za metenje, kupljenje opušaka, skidanje paučine sa fasade i ispod balkona do 10 metara visine, uklanjanje izrasle trave između betonskih kocaka, trotoara I ivičnjaka, pražnjenje kanti za smeće koje smo mi postavili. Postavljanje i redovna zamjena otirača na ulaznim vratima.
 • Pranje staklenih površina sa unutrašnje I spoljašnje strane besplatno jednom do dva puta godišnje generalno
 • gratis potpuno besplatno GENERALNO ULAZNO ČIŠĆENJE SVIH POVRŠINA
 • PODZEMNA GARAŽA – PODRUMSKE PROSTORIJE GRATIS: podrazumijeva da naš radnik jedanput sedmično pregleda, ukloni paučinu, ukloni krupni odpad i ugrubo pomete, i na taj način prostorije održava prihvatljivo čistim. Jedanput mjesečno bi se vršilo generalno mašinsko metenje podzemne garaže, a jednom godišnje bi se vršilo generalno mašinsko pranje podzemne garaže sa pripadajućim prilaznim ranpama što podrazumijeva čišćenje odvoda i instalacie, te vrata od ulaza u podzemnu garažu. Ovaj benefit mašinskog pranja podnih površina potrebno je doplatiti minimalno za servisiranje osnovnih troškova mašina I potrošenih specijalnih sredstava za čišćenje koje ove mašine koriste što ne prelazi iznos od 100 KM.
 • zimska služba potpuno gratis: podrazumijeva čišćenje od snijega osnovnih staza neophodnih da bi stanari nesmetano mogli prolaziti do ulaza u stubište I ulaz u garaže
 • održavanje zelenih površina oko objekta: podrazumijeva košenje trave, okopavanje, kupljenje lišća, zalijevanje cvijeća itd.
 • Vršimo djelimično krečenje stubišta jedanput u dvije godine na način da ćemo nultu zonu i etažu -1 okrečiti u potpunosti, a po etažama vršiti krečenje na mjestima gdje su zidovi vidljivo isflekani od kolica, guma od bicikla, oštećenja od nošenja namještaja, te površina oko šaltera za svjetla u stubištu itd. Ovaj benefit se isključivo odnosi na krečenje samo tih oštećenih dijelova I ne podrazumijeva krečenje cijelog stubišta na svim etažama. Ovo je od velikog značaja za stanare, s obzirom da predstavlja uštedu novca, jer se stubište ne treba generalno cijelo krečiti u dužem vremenskom periodu, a donosi dobar vizuelni efekat čistoće stubišta, što se u praksi pokazalo kao veoma važno za stanare. Napominjemo da ovaj paket podrazumijeva I benefit parcijalnog povremenog krečenja na isprljanim I oštećenim mjestima kako smo zo ranije u paketu “STANDARD” opisali.
 • Dan za čišćenje će se tačno znati i neće biti odstupanja osim u vanrednim situacijama kao što su praznici i sl. Pri čemu će stanari biti blagovremeno obavješteni o promjeni.
 • Obezbjeđujemo otirač na ulazu u stubište tako da bi stubište ostalo čišće te kantu za otpad uz ulazna vrata.
 • U ponudi imamo 5 vrsta visokokvalitetnih sredstava za osvježavanje prostora koje koristimo po vašem izboru.
 • U cijenu je uračunata upotreba našeg alata I sredstava za čišćenje.
Napominjemo:

1. Sve objekte koje održavamo jedanput sedmično u paketu “STANDARD” I “EXCLUSIVE” u vanrednim situacijama, po potrebi, obilazimo između dva čišćenja kako bismo uklonili nečistoće koje su se vanredno nakupile, te izlazimo na teren po pozivu stanara ukoliko se za tim ukaže potreba.

2. Cijena se formira u zavisnosti od više faktora: jedan od osnovnih parametara je odabrani paket čišćenja, zatim broj stanova u jednom stubištu, broj stanova u cijelom objektu, tj. Udruživanje stubišta (više od 30 stanova ostvaruje određeni popust, a više od 50 stanova u jednom stubištu ima dodatni popust),), vrsta podne obloge kao I njihova osjetljivost, struktura I veličina, odnosno, kvadratura podnih površina na svim etažama, dostupnost vode, postojanje ostave, broj liftova, položaj I visine staklenih površina, udaljenost objekta od centra grada I naših prostorija. itd.

3. Usluga koju vam nudimo podrazumijeva čišćenje na sedmičnom ili mjesečnom nivou po rasporedu. Sve radnje I postupke naši zaposlenici upisuju u kontrolni list, koji je izložen na vidnom mjestu u stubištu, te će stanari lako moći imati uvid kada se I šta čistilo.

4. Uz minimalnu naknadu vršimo zamjenu sijalica u stubištu.

5. Svi naši radnici su edukovani i profesionalni, odgovorno i marljivo obavljaju svoj posao, a osigurani su po više osnova, kako putem liččnih osiguranja, tako i osiguranja od odgovornosti prema trećem licu. Posjedujemo sertifikat kao i licence zaštite na radu i svaki naš klijent može da ima uvid u te podatke putem našeg veb sajta www.bicecisto.net u polju kontakti - dokumenta.